Απομονώθηκαν κάποια συστατικά της μπύρας στα οποία αποδόθηκαν η αλλοίωση της γεύσης και η έντονη πικρίλα που παρατηρείται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Στην μελέτη που παρουσιάστηκαν αυτά τα στοιχεία συμπεραίνεται πως η πρόληψη σχηματισμού τους θα οδηγήσει σε μπύρα που θα κρατάει πολύ περισσότερο αυτή τη μοναδική της γεύση.
Η διατήρηση της επιθυμητής πικρής γεύσης χωρίς να γίνεται υπερβολική μπορεί να γίνει με αυστηρό έλεγχο του pH σε αρχικά στάδια της ζύμωσης και με χαμηλές θερμοκρασίες κατά την αποθήκευση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου