Eνημερωτική εκδήλωση για το “Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014-2020”

photo credit:http://www.report24.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23/05/2016 ώρα 11.00 στην Αθήνα Λ. Αθηνών 58, στην αίθουσα (ισόγειο) της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020 από στελέχη της Υπηρεσίας Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημέρωση για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014-2020”. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΓΕΩΤΕΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων.
Παραβρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι γεωπόνοι από διάφορα σημεία της χώρας με σκοπό να εκδηλώσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου που στην ουσία έχει ξεκινήσει, καθώς οι υποψήφιοι νέοι αγρότες καλούνται να δηλώσουν τις καλλιέργειες.
Οι ερωτήσεις πολλές όπως και οι προτάσεις. Στις ερωτήσεις δόθηκαν, όπου ήταν δυνατόν, απαντήσεις και αυτό διότι πολλά προβλήματα προκύπτουν σε διάφορες υπηρεσίες, στις οποίες δεν έχουν αρμοδιότητες οι παρευρισκόμενοι του υπουργείου. Σχετικά με τις προτάσεις θα ληφθούν υπόψιν σε μελλοντική εφαρμογή του μέτρου, επειδή στην ουσία έχει κλείσει και με λεπτομέρειες το μέτρο και απλώς αναμένουμε τις ανακοινώσεις. Πιθανόν θα ήταν καλύτερα η συγκεκριμένη ενημέρωση να γινόταν σε πιο πρώιμο στάδιο και όχι αφού έχει "κλειδώσει" το μέτρο.
Η γενική εικόνα πάντως, μετά από συζήτηση με πολλούς συναδέλφους είναι πως καλούμαστε να συμβουλέψουμε τους υποψήφιους νέους αγρότες ενώ η διαδικασία για τις δηλώσεις τρέχει ήδη και έχουμε εκκρεμότητες ακόμα σε κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι διευκρινήσεις που δόθηκαν προφορικά για κάποια θέματα, αλλά θα έρθουν γραπτώς σε κάποιες μέρες.
Χρειάζεται καλύτερη και εγκαιρότερη οργάνωση και ίσως και συχνότερη διαδραστικότητα με τους συναδέλφους μελετητές.


Σωτήριος Σαρδελής
Γεωπόνος M.Sc.
Μελετητής-Σύμβουλος
κιν.6975122662




Σχόλια